Французите официално подадоха жалба до ФИФА за отменения гол на Гризман

От футболната федерация на Франция (ФФФ) взеха решение да подадат жалба до ФИФА във връзка с отменения гол на Антоан Гризман в мача срещу Тунис. Гризман вкара за 1:1 в осмата минута на добавеното време, но след намесата на ВАР попадението не беше зачетено и “петлите” отстъпиха с 0:1. 

“Написахме жалба, защото според нас голът неправилно беше отменен. Спазихме срока да пуснем жалбата до 24 часа след завършването на мача. След като бъде изпълнен център и играта е подновена, съдията няма право да прибягва до консултация с ВАР, освен ако не се касае за евентуален червен картон”, коментира представител на ФФФ пред “Льо Паризиен”. 

Независимо от това какво решение ще вземе ФИФА, Франция ще остане на първо място в крайното класиране на група “D” и на осминафиналите ще се изправи срещу тима на Полша, който финишира на втора позиция в група “С”. 

Правилно ли голът на Гризман беше отменен?
Правилно ли голът на Гризман беше отменен?

Ситуацията с отменения гол на Гризман беше коментирана и от селекционера на “петлите” Дидие Дешан на пресконференцията след мача. 

“Не знам правилата наизуст, чакам допълнителна информация. Но мисля, че след подновяване на играта от центъра, а след това и сигнал за край на мача, ВАР не може да се намесва. Потърсих отговор от самия главен съдия, но няма да споделя какво ми каза. Не искам да го злепоставям”, заяви Дешан и добави: “Имате ли номера на Колина?”, визирайки президента на Комисията на арбитрите към ФИФА Пиерлуиджи Колина.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички