Правилно ли голът на Гризман беше отменен?

Актуалният световен шампион Франция допусна изненадваща загуба с 0:1 от Тунис в последния си двубой от група D на Мондиал 2022.

Тунис надигра резервите на Франция, но това не беше достатъчно
Тунис надигра резервите на Франция, но това не беше достатъчно

„Петлите“ обаче щяха да избегнат неочакваното поражение, ако ВАР не им беше отменил изравнителния гол. В последните секунди на 8-минутното добавено време резервата Антоан Гризман се разписа за 1:1 и първоначално голът му беше признат за редовен. Главният съдия обаче получи сигнал от ВАР да прегледа ситуацията. Причината е, че Гризман се намираше в засада при центрирането на своя съотборник, но първо противниковият защитник Монтасар Талби игра с топката и едва след това го направи и нападателят на „петлите“. Матю Конгър обаче реши, че футболистът на Атлетико Мадрид е нарушил правилата и в крайна сметка отмени попадението му.

Въпреки загубата Франция спечели групата, а победата не се оказа достатъчна за Тунис да се класира за елиминациите на турнира.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички