Апелативната комисия ще помилва Левски

Апелативната комисия ще помилва Левски

БФС се готви да помилва Левски за наказанието, което беше наложено от Дисциплинарната комисия. От централата ще заменят лишаването на "сините" от домакинство без публика със затварянето на блок 5 в сектор А на стадион „Георги Аспарухов“, твърди "Тема Спорт". В четвъртък се очаква да излезе и решението на Апелативната комисия, което да отмени първоначалното наказание на столичани. По този начин Левски ще може да приеме Ботев (Пловдив) на 8 октомври в мач от 13-ия кръг на efbet Лига пред фенове. 

"Сините" получиха тежката санкция от Дисциплинарната комисия за мач пред празни трибуни след дербито с ЦСКА - София, което бе спечелено с 2:0 от възпитаниците на Станимир Стоилов. Тогава човек от щаба на "червените" – физиотерапевтът Иван Христов, бе ударен с бомбичка или димка. Заради редица инциденти по време на сблъсъка с армейците на „Герена“ отнесоха и глоба в размер на 13 300 лева. 

В дните след двубоя на стадион „Васил Левски“ ръководството на Левски излезе с остра декларация срещу Дисциплинарната комисия, БФС и президента Борислав Михайлов. С нея те отправиха апел към феновете си да напълнят стадиона за предстоящото домакинство срещу Ботев, въпреки наказанието. 

БФС наказа Левски с един мач без публика, глобиха "сините" с над 13 000 лева
БФС наказа Левски с един мач без публика, глобиха "сините" с над 13 000 лева

„Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!“, написаха сините и се опълчиха на Боби

Двете страни продължиха престрелките помежду си в медийното пространство. Председателят на ДК Юрий Кучев обяви позицията на Левски като много ниско ниво. 

„В клуба трябва да знаят какви са правилата и какъв е редът, когато се налагат дисциплинарни наказания. Декларацията в този й вид всъщност показва грубо незнание как работи ДК“ и добави, че представител на клуба не е пожелал да присъства на заседанието. 

От Левски към феновете: Напълнете стадиона с Ботев! Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!
От Левски към феновете: Напълнете стадиона с Ботев! Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков сравни БФС със Северна Корея: „Не знаем въз основа на какви факти са наложени наказанията. Този човечец Юрий Кучев успях да го гледам и онзи ден. Изпълва ме с голяма доза съжаление какви хора работят в БФС. Този човек е там, откакто се помня. Не е вярно, че Левски е призован на заседанията. Никой не познава работата ви, г-н Кучев. Повечето ви наказания са необжалваеми, което е възможно само в Северна Корея“. 

Той бе подкрепен от мажоритарния собственик Наско Сираков и треньора на тима Станимир Стоилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти