Борислав Цонев: В Левски не ме оцениха, не си тръгнах заради пари

Борислав Цонев: В Левски не ме оцениха, не си тръгнах заради пари

Бившият халф на Левски Борислав Цонев коментира причините, поради които напусна клуба. Той даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт, в което говори и за впечатленията си от сегашния отбор на „сините“, особеностите на футбола в Китай, брат му Радослав и много други. 

“Денят ми минава нормално – като на футболист. Има видеоразбори, обяд задължителен. Това е, вечер сме свободни. Доволен съм от първите месеци в Китай. Имаме различни култури и националности, всички говорят английски, приятно е“, каза Цонев

„Първите 4-5 отбора наистина са много силни, играе се и различен стил. Китайците не са подготвени тактически. Физически са добре, много дори“, констатира халфът. 

Борислав Цонев продължава да блести в Китай
Борислав Цонев продължава да блести в Китай

„Отборът на Левски го наблюдавам, доколкото е възможно. 5 часа разлика си е доста. Феновете могат да са доволни от възхода и представянето на отбора. Показват, че могат да се борят. Първенството не се решава само на терена. Надявам се Левски да стане шампион в конкуренцията на Лудогорец. Аз съм много благодарен на феновете и на всички. Исках да съм част от отбора, който вдигна купата, но може би по-нататък ще се случи. През последните ми месеци не бях оценен“, сподели юношата на “сините”. 

„Със сигурност хората четат това, което им се предостави от медиите. Бях принуден да отида в Черноморец (Одеса), аз не исках този отбор, може да питате всеки. Ние с брат ми имаме достойнство и когато не оценят качествата ни – ставаме и си тръгваме. Няма нищо общо с финансовата част, в Одеса бяха повече пари, няма нищо вярно в написаното“, обясни Боби Цонев.

Снимки: Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти