В Ред Бул са наели психолог, който да работи с „проблемния“ Цунода

Моторспорт съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко разкри, че от организацията на „Биковете“ са наели психолог, който да помогне на пилота на Алфа Таури Юки Цунода да контролира повече своите емоции зад волана.

Новината за това решение на Ред Бул идва само дни след Гран При на Великобритания, в която Цунода се удари със своя съотборник Пиер Гасли. Първоначално японецът „избухна“ по радиото, като обвини Гасли, че му е затворил траекторията, но повторенията ясно показаха, че пилотска грешка на Цунода е причината за удара.

„Ние направихме организация с него да работи психолог, защото той продължава да крещи в завоите, което се отразява на представянето му. Той трябва да контролира емоциите си. Благодаря на Бога, че Макс е спокоен, така имаме само едно проблемно дете и това е Цунода. Той експлодира по радиото, просто си нямате представа“, заяви Марко пред австрийската телевизия ServusTV.

Още в дебютната си кампания през 2021 година Цунода се прочу със своите „цветущи“ радио комуникации с отбора, които често включваха псувни и ругатни. От началото на този сезон той се контролира малко повече, но явно от Ред Бул са преценили, че има още по какво да се работи. 

Макс показа отломката, която го дръпна назад в неделя
Макс показа отломката, която го дръпна назад в неделя

След удара с Гасли на „Силвърстоун“ Цунода завърши 14-ти, последен от финиширалите, а френският му съекипник дори не стигна до финала, заради повреди в задното крило. Контактът между двамата коства и състезанието на Макс Верстапен, тъй като именно отломка от колата на Цунода се заклещи в пода на световния шампион и той трябваше да се задоволи със седмата позиция, след като бе начело когато мина върху парчето от AT22.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти