Гасли: Съотборниците не трябва да се удрят

Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли първоначално не искаше да коментира инцидента със съотборника му Юки Цунода на “Силвърстоун”, при който японецът се завъртя и го удари при нескопосан опит да го изпревари на влизането в завоя “Вилидж”. В крайна сметка обаче Гасли коментира инцидента преди старта за Гран При на Австрия този уикенд.

“Нашият отбор се представи добре в квалификацията на “Силвърстоун”, в състезанието вървях седми, но изпуснахме още една възможност за добро класиране - заяви Гасли, който остава в тима и догодина. - Съотборниците не трябва да се удрят, това е. В неделя вечер се събрахме целия отбор, обсъдихме какво е станало и веднага след това започнахме подготовката за Гран При на Австрия.”

Гасли отбеляза колко е важно предстоящото състезание за втория отбор на Ред Бул.

Цунода се извини на Гасли за удара
Цунода се извини на Гасли за удара

“Предстои домашният старт на Ред Бул - заяви французинът. - При нас няма напрежение, но всички искаме да се представим силно. Три пъти досега съм печелил точки на “Ред Бул Ринг”, трасето е много бързо, особено втори и трети сектор, а тази година такива писти не са особено подходящи за нашия автомобил. Но пък можем да постигнем прогрес и да се представим добре.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти