Макс показа отломката, която го дръпна назад в неделя

В неделя световният шампион Макс Верстапен загуби лидерството в Гран При на Великобритания, след като се наложи да намали в 12 обиколка заради странното поведение на колата му. Макс мислеше, че е спукал гума, спря в бокса за нови сликове, но се оказа, че и след загубата на сцепление и нервната задница на колата му не са се променили и той допълни, че няма увереност, за да натиска с повече газ в завоите.

След финала стана ясно, че причината за изоставането на Верстапен, който завърши 7-и, е голяма отломка от една от двете коли на Алфа Таури, която се е забила в пода на колата на Макс. А тази отломка се озова на пистата, след като в 11 обиколка Юки Цунода атакува съотборника си Пиер Гасли на спирането за един завой, но не успя да спре за вътрешната траектория и удари Гасли, като и двамата се завъртяха, но успяха да продължат. И на асфалта остана голямо парче от аеродинамичния пакет на колата на Цунода, върху което мина Макс и то се заби в пода на болида му.

В началото на тази седмица Верстапен показа в социалните мрежи злополучната отломка, която му провали състезанието, тъй като Кристиан Хорнър обясни, че голямото парче, забито в колата отдолу е служило като блокаж и е разрушило аеродинамичните потоци под задната част на автомобила на световния шампион.

Отломка от Алфа Таури повредила колата на Верстапен
Отломка от Алфа Таури повредила колата на Верстапен

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти