Сензация! Левски аут служебно от плейофите на НБЛ след скандално решение на федерацията

Баскетболният отбор на Левски е аут от плейофите на Националната баскетболна лига! “Сините” губят служебно полуфиналната си серия срещу Балкан поради неплатена такса на картотеката на крилото Йордан Минчев, научи Sportal.bg. Нашата медия научи, че става въпрос за сумата от 490 лева (250 франка), която е била забравена да се внесе към международната федерация. Както е известно, утре шампионите трябва да приемат Балкан в мач №4 от полуфиналната серия в зала "Универсиада", като в момента "сините" губят с 1-2 победи. 

Интересното е, че Минчев е картотекиран в НБЛ и делегатите на последните три мача го допускат до участие във всеки един от двубоите, но чак сега се взима решение "сините" да бъдат наказани. 
Крилото взе участие и в трите двубоя с Балкан, "зелените" поведоха в серията с 2:0 в своята зала, а третата среща бе спечелена от столичани в София, но чак след нея идва и наказанието. 

Балкан опря Левски до стената
Балкан опря Левски до стената

Именно това е нещото, което е скандално, тъй като от федерацията позволяват на Минчев да участва в мачовете, а при първите две загуби на тима никой не казва нищо, докато след победата на Левски в третата среща, успехът се анулира и се дава служебен такъв на петкратните шампиони на България.

Левски не се огъна пред Балкан и запази надежди за финал
Левски не се огъна пред Балкан и запази надежди за финал

Със сигурност Тити Папазов и Левски ще обжалват това решение, а утре се очаква клубът да даде специална пресконференция по този казус.

Минчев се завърна в състава на Левски през март, като в последните два месеца лекуваше контузия в глезена. Националът се възстанови за началото на полуфиналната серия срещу ботевградчани, като взе участие и в трите двубоя на тима, преди да получи нова травма в последния двубой от серията по-рано тази седмица.

Основна снимка: Борислав Трошев, Sportal.bg
Снимка 1: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти