Гледай на живо

Югозападна Трета лига (Група "А"): Марек - Чавдар (Етрополе) 1:0

Тити Папазов: И двата отбора трябва да сме горди, че сме част от българския баскетбол, ако някой иска да гледа цирк, да гледа НБА

Наставникът на Левски Тити Папазов сподели своето мнение след победата на неговия отбор над този на Балкан с 66:56 в мач №3 от полуфиналната серия. "Сините" сведоха пасива си в общия резултат до 1-2 победи и ще се опитат да изравнят серията в петък, когато предстои четвъртия двубой. Ето какво каза Папазов пред колегите от Max Sport 2 след дербито:

Левски не се огъна пред Балкан и запази надежди за финал
Левски не се огъна пред Балкан и запази надежди за финал

“Ако някой да иска гледа цирк, да гледа НБА. Тук имаше битка на два отбора, които показват характер - трети мач подред. Два отбора, които истински се борят и искат да отидат на финал. Трябва да се радваме. Баскетболът е игра за хората, но аз смятам, че и те са останали щастливи. Да поздравим и гостите ни - видяхте каква организация. Над 250 човека дойдоха да подкрепят до последната секунда отбора си. Това е битката на двата отбора, които имат най-обичаща публика. 

Когато един отбор играе на такава висока скорост и с такава агресия, няма нищо по-нормално да има такива грешки. Много ниска успеваемост от тройката и за двата отбора, които след Рилски през сезона имат най-добрата стрелба. Това е доказателство за изключителния характер и агресията в защита, която показват двата отбора. Ние нашите тройки ги пазим за финала. 

В този мач трябва само да се гордеем и двата отбора, че сме част от българския баскетбол, и че може по този начин големи мъже да се борят за всяка педя земя. Ако вие не сте го видели, имате право на повторения. Отборът на Левски е силен, защото има 11 изключително класни играчи, които във всеки един отбор ще бъдат лидери. Това е нашият най-голям проблем - да успеем психически да запазим всяка една от своите звезди. На нашите играчи потенциалът им е национал. На терена могат да играят само пет човека и се радвам, че в последната част играхме без Венци Петков и Марио Литъл, които цяла пролет носиха отбора на гърба си. Ще дойде и техния час. Сега имаме първо да победим на 20-и. 

Искам да се обърна към цяла “синя” България. Тъй като Левски е вечен, ние сме на гребена на емоцията. Това, което направиха футболистите, е нещо невероятно. Това, което се случи в рамките на само две години, тоест от деня, в който Наско Сираков заяви акциите, за две години футболният Левски извървя пътя от най-ниското до върха. Знае се кой е най-големият герой. Като изключим отделните личности, големите победители във футбола на Левски са феновете и аз се моля на всеки един от тях, ако смята, че тези момчета заслужават, и ако смятат, че аз с нещо съм допринесъл футболният Левски да бъде спасен, ви моля - елате в залата, защото гостите от Ботевград нямат право да бъдат по-гръмогласни и по-помагащи. Ние днес имахме помощ, която ако бъде увеличена, както това, което направи “синя” България на финала, то няма кой да ни спре. Всичко зависи от нашите фенове оттук нататък”, каза Папазов.

Снимка: start-photo.bg

Още от Баскетбол

Виж всички