В Макларън поставиха висока оценка на новите състезателни директори

Ръководителят на тима на Макларън Андреас Зайдъл изрази своето мнение относно представянето на новите състезателни директори във Формула 1 – Нилс Витих и Едуардо Фрейтас. Според германеца двамата се представят „много добре“ в работата си.

Фрейтас и Витих бяха назначени за съвместни състезателни директори в началото на година, след скандалите около решенията на Майкъл Маси в Гран При на Абу Даби миналата година. Двама ще се редуват в хода на сезона, като до момента единствено Витих е ръководил надпреварите, а Фрейтас му е помагал. Това обаче ще се промени в Испания в края на тази седмица, където Фрейтас ще бъде начело на процеса.

Ето кои са заместниците на Майкъл Маси
Ето кои са заместниците на Майкъл Маси

„Не искам да сравнявам с миналото, защото от нашата гледна точка ние бяхме много доволни от работните отношения и комуникацията с предишния режим на ФИА. Новият режим на Нилс и Едуардо направи много силно начало. Нилс е много ясен в желанието си правилата да се спазват, точно това харесваме в него.

Тото Волф: Майкъл Маси се превърна в пречка за Формула 1
Тото Волф: Майкъл Маси се превърна в пречка за Формула 1

„В същото време той винаги е на разположение за диалог и конструктивна критика, ако мислиш, че има нужда от промяна. Като погледна назад и видя как първите състезания бяха ръководени смятам, че в момента сме в много добра позиция“, заяви Зайдъл.

Марио Андрети критикува Хамилтън, защитава Маси
Марио Андрети критикува Хамилтън, защитава Маси

Той също така коментира и забраната за носене на бижута, която Витих и Фрейтас ще следят дали се спазва изкъсо. Самата тя съществува от 2005 година насам, но и Маси, и вече покойният Чарли Уайтинг не я прилагаха толкова стриктно.

Хорнър обвини Мерцедес, че тормозили Маси
Хорнър обвини Мерцедес, че тормозили Маси

„За мен това е тема, която получава твърде много внимание в падока и от пилотите, и от медиите. Ако не искаш да си сваляш бижутата или да носиш правилното, огнеупорно, бельо просто няма да караш, толкова е просто. 

Деймън Хил: ФИА не трябваше да уволнява Майкъл Маси
Деймън Хил: ФИА не трябваше да уволнява Майкъл Маси

„Отново ще кажа, че ФИА предложиха диалог на различни теми свързани с бижутата, които понякога могат да са трудни за сваляне. Точно това искахме ние, да има отворен диалог с цел намирането на решения.

Верстапен: ФИА жертва Маси
Верстапен: ФИА жертва Маси

„Има правила, които трябва да се спазват. Ние сме тези, които първи се оплакваме ако дадени правила не се прилагат коректно. Затова трябва да си замълчим и да се съобразим с тях“, каза Зайдъл.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти