Венци Стефанов: Министре, опомни се!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg думите на спортния министър Радостин Василев, който заяви снощи, че ще отнеме лиценза на Българския футболен съюз, ако получи основание за това, поемайки отговорността за всички последствия от едно такова действие. Стефанов призова Василев да се "опомни". 

"Най-страшното нещо е, когато даден човек си помисли, че светът се върти около него! Господи боже! Ако този човек направи такова нещо, хората ще го търсят за линч! Министре, опомни се! 

Министър Василев: Местната власт е виновна за разрухата на пловдивските стадиони
Министър Василев: Местната власт е виновна за разрухата на пловдивските стадиони

Във футбола има хиляди хора, които хранят семейства. Министърът иска да ги остави без хляб ли? Ние, клубовете, какво ще правим, когато извадят България отвсякъде? Вие, журналистите, за какво ще пишете и какво ще излъчвате, ако футболът спре? 

Василев: Ако имам основание, взимам лиценза на БФС с всичките му последствия -  спиране на първенства, футболисти, отбори, световни квалификации
Василев: Ако имам основание, взимам лиценза на БФС с всичките му последствия - спиране на първенства, футболисти, отбори, световни квалификации

Лудогорец, ЦСКА, Левски и да речем Ботев (Пловдив) като не играят в евротурнирите, знаете ли колко пари ще пропуснат да вземат? Ами феновете какво ще правят? Това е безумие и ми е чудно как човек, който се има за интелигентен, може да говори такива неща. Той интелигентен човек ли е или е простак? С какво ще запомнят този министър хората?

Радостин Василев: Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър
Радостин Василев: Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър

Докато не спечели Бербатов, само циркове ли ще има? Съберете си 1/3 подписи, внесете ги, явете се на конгрес, спечелете го. Той казва, че бил получестен конгресът през миналата есен - ти да видиш! А министърът полу ли участваше на страната на Бербатов? 

Василев за "Армията": Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион
Василев за "Армията": Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион

Пак повтарям - в българския футбол и покрай него работят хиляди хора, които си изкарват прехраната. Министърът да не прави глупости, а да се хване да работи за българския спорт. Днес си министър, утре - не", каза босът на най-стария столичен отбор.

Още от БГ Футбол

Виж всички