Министър Василев: Местната власт е виновна за разрухата на пловдивските стадиони

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев коментира за „Евроком“ ситуацията със стадионите в Пловдив. Според Василев има финансови злоупотреби. Той сподели, че му е много трудно да убеди държавата да отпуска средства и да възлага на кметовете да организират обществени поръчки, защото по този начин парите изчезват. Василев обвини местната власт в Пловдив, че пречи на развитието на спортната инфраструктура. 

Василев: Ако имам основание, взимам лиценза на БФС с всичките му последствия -  спиране на първенства, футболисти, отбори, световни квалификации
Василев: Ако имам основание, взимам лиценза на БФС с всичките му последствия - спиране на първенства, футболисти, отбори, световни квалификации

"Ако трябваше да изваждаме клубове заради финансовото им състояние, щяха да останат пет-шест клуба. Те отговарят на финансовия феърплей на УЕФА. За нашето първенство сме минимизирали изискванията до едно осветление, което не се знае докъде е изградено. 20 години сме много назад във футбола. 

Василев за "Армията": Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион
Василев за "Армията": Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион

"Ами пловдивските стадиони? 25 милиона, дадени от държавата. Няма ги! Един строител даже протестира срещу правителството. Всеки път там се повишават цените. Местната власт е виновна за разрухата на двата пловдивски стадиона. Не може да не се следи. Страх ме е да давам пари на кметовете, когато трябва да се прави обществена поръчка, защото тези пари ще бъдат откраднати. Казвам го съвсем искрено. Сега ми е адски трудно да убедя държавата да даде 20 милиона за Ботев и Локомотив, при положение, че виждат как кметът, изпълнителят, пък седалки, проектът го правят няколко пъти. За тези пари, с които направиха Колодрума, можеха и двата стадиона да направят. Даже се чудя как феновете все още не са отишли да ги бият тези хора". 

Радостин Василев: Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър
Радостин Василев: Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти