Василев за "Армията": Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев коментира случващото се около стадион „Българска армия“. В интервю за „Евроком“ той заяви, че строителството на ново съоръжение зависи изцяло от ЦСКА – София като клуб. Що се отнася до документация, ММС е готово да съдейства, но при положение, че от червения клуб предоставят инвестиционен план и проект.

Министър Василев: Местната власт е виновна за разрухата на пловдивските стадиони
Министър Василев: Местната власт е виновна за разрухата на пловдивските стадиони

"Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион. От тях зависи строителството. През всички тези години аз съм бил привърженик на ЦСКА. Следял съм информации – нов проект, втори проект, пети проект. Аз съм бил юрист на ЦСКА и виждам, че няма никакви постъпления там. Нищо не се прави там. Едно общо и нефункциониращо дружество. Решенията в това дружество са само с абсолютно мнозинство. Тоест ако на някой не му харесва нещо, дружеството е блокирано. Взехме решение, ангажирахме и кантора. Когато притежаваме имот, който е нефункционален, но има някой, който иска да го изгради, ние сме готови да го предоставим. Те да предоставят инвестиционен план и проект, а ние като министерство ще извадим документите. Те обаче трябва да го изградят със собствени средства. Подписахме анекс към договора за наем, към който има краен срок те да представят инвестиционен план и проект. Ще спазим закона и се надявам те да си спазят ангажимента. Ще е жалко аз да правя усилия за облагородяване на имота, а те като инвеститор да не положат усилия". 

Василев: Ако имам основание, взимам лиценза на БФС с всичките му последствия -  спиране на първенства, футболисти, отбори, световни квалификации
Василев: Ако имам основание, взимам лиценза на БФС с всичките му последствия - спиране на първенства, футболисти, отбори, световни квалификации

„Както се правеха компромиси за ЦСКА, така се правеха компромиси и за Левски. ЦСКА дълго време имаше подобни дългове към НАП като Левски. Затова не правя компромиси с никого. Не е много приятно, защото не си много харесван. Много левскари сега ме питат: Защо правиш стадиона на ЦСКА. Ама не го правя аз". 

Радостин Василев: Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър
Радостин Василев: Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти