Хорнър с брутално откровение за развойната война във Формула 1

Ръководителят на тима на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър заяви, че отборите ще трябва да са много внимателни с използването на подобрения през 2022 година, най-вече заради тавана на разходите и „бруталната“ инфлация.

„През тази година, с тавана на разходите, ще е много трудно постоянно да имаш подобрения. Трябва да се подходи много стратегически към това къде и кога да въвеждаш новите части защото, особено с тази инфлация, всичко е брутално“, каза Хорнър. 

Д-р Марко обеща важен ъпгрейд за Ред Бул в Испания
Д-р Марко обеща важен ъпгрейд за Ред Бул в Испания

Неговото изказване идва само няколко дни, след като в медийното пространство се появиха слухове, в „биковете“ вече са похарчили 75% от своя бюджет за развойна дейност, при изминали по-малко от 25% от състезанията през сезона. Именно това голямо харчене обаче позволи на Ред Бул да догони Ферари, но Скудерията се очаква тепърва да започне със същинските си подобрения, които отново да дадат предимство на Шарл Леклер и Карлос Сайнц.

Биното: На Ред Бул скоро ще им свършат парите
Биното: На Ред Бул скоро ще им свършат парите

Едно от основните предимства на Ред Бул от началото на сезона е на правите, където Макс Верстапен и Серхио Перес са почти неизменно на върха в подреждането. Именно това бе и ключът към две от трите победи на световния шампион до момента през кампанията.

Ферари преследват половин секунда в Барселона
Ферари преследват половин секунда в Барселона

„Определено тази година всичко е различно с настройките. Ние имаме кола с почти никаква разлика във височините между двете оси. Разработихме кола, която има висока скорост на правите и това се вижда на почти всяко състезание през тази година“, обясни Хорнър.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти