Д-р Марко обеща важен ъпгрейд за Ред Бул в Испания

Моторспорт съветникът на отбора на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко обеща, че „биковете“ ще разполагат с ключов пакет от подобрения за предстоящата в края на другата седмица Гран При на Испания.

В началото на сезона Ред Бул изоставаха от Ферари като чисто темпо, но в петте старта до момента те успяха почти да заличат пасива си. Това се случи след множество подобрения по RB18, които позволиха на световния шампион Макс Верстапен да бъде буквално недостижим в изминалите два старта в Емилия-Романя и Маями.

В Испания от Ред Бул очакват най-накрая да стигнат до минималното тегло от 798 килограма, след като до момента те бяха чувствително над него. По думите на Марко именно това ще е един от ключовите момента в хода на сезона.

„Ще имаме нови части в Испания. С тях най-накрая ще достигнем оптималното тегло. До сега бяхме сравнително далеч от него“, каза австриецът пред германското издание F1-Insider. 

Ще има ли предимство Ферари в Барселона?
Ще има ли предимство Ферари в Барселона?

Той също така коментира и думите на шефа на Ферари Матиа Биното, който заяви, че в опита си да настигнат Скудерията от Ред Бул са изразходили голяма част от своя бюджет за сезон 2022, който е ограничен до само 140 милиона долара. Според Биното този фактор дава всички предпоставки Ферари да може да отговори на прогреса на Ред Бул в бъдещите кръгове.

Самият Марко се съгласи с думите на Биното, че бъдещето развитие на колите ще бъде ключово за изхода от шампионата, като той изрази своята увереност, че ФИА ще гарантира спазването на всички правила, включително и финансовите.

Биното: На Ред Бул скоро ще им свършат парите
Биното: На Ред Бул скоро ще им свършат парите

„Сега сме равни с Ферари. В бъдеще разликата ще идва от извличането на максимума от различните пакети. Гледаме напред към яростната битка с Ферари и имаме пълното уверение, че ФИА ще се погрижи всичко да е коректно“, заяви Марко.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти