Маркус Ериксон: Леклер умее да се справя с напрежението

Феновете на Формула 1 вече позабравиха Маркус Ериксон, който кара четвърти сезон в американските серии Индикар, но преди това се състезава 4 години за Заубер - тимът, който сега изпълнява програмата на Алфа Ромео.

През 2018 година съотборник на Ериксон стана Шарл Леклер, който дойде в тима като действащ шампион във Формула 2 и Маркус си припомни, че талантливият дебютант веднага му е направил силно впечатление.

“Още през 2018, в момента, в който Шарл се появи във Формула 1 той показа, че е много бърз - обясни Ериксон в подкаста F1 Nation. - Никой не се съмняваше в това. Той има страхотен подход към работата, беше твърдо решен да научи всичко и да постигне успехи. Шарл ми задаваше много въпроси, аз имах 4-годишен опит в спорта и се стараех да му отговарям на всички въпроси. Той е изключително бърз и притежава уникално чувство за самокритичност.”

Ериксон демонстрира, че е запомнил много неща от съвместната си работа с Леклер.

Леклер посочи основния проблем на Ферари
Леклер посочи основния проблем на Ферари

“Шарл умее да запазва хладнокръвие в много сложни ситуации и мисля, че той може да понесе колосално напрежение, което е неизбежно, когато се бориш за титлата във Формула 1 - допълни шведът. - Когато двамата бяхме съотборници забелязах, че колкото е по-голямо напрежението, толкова по-добре се представя Шарл. Той просто е такъв човек.”

Ред Бул: Ферари нямаха много ходове срещу нас
Ред Бул: Ферари нямаха много ходове срещу нас

Шведът е оптимистично настроен относно шансовете Леклер да стане световен шампион.

От Ферари обясниха защо не спряха за нови гуми при колата за сигурност
От Ферари обясниха защо не спряха за нови гуми при колата за сигурност

“Предишните два сезона бяха много трудни за Леклер, колата на Ферари не беше достатъчно бърза, за да се бори с лидерите. Но сега, когато Шарл разполага с F1-75, то той се представя уверено и се справя с напрежението. До края на Гран При на Маями той преследва Верстапен и се опитва да го атакува, действаше решително. През цялото време Шарл гонеше Макс и затова никога не трябва да го отписваме от сметките.”

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички