Леклер посочи основния проблем на Ферари

След двете поредни победи на Макс Верстапен в последните две състезания Шарл Леклер остава начело в класирането във Формула 1, но авансът му се сви на 19 точки. В Маями в неделя Шарл стартира от полпозишън, но в 9 обиколка Верстапен го догони и го изпревари, след което остана начело до края на състезанието. И Леклер ясно посочи причината за това Ферари да не може да се бори с Ред Бул.

“Определено трябва да намерим начин да работим по-добре с по-меките типове гуми - средно твърдите и меките - обясни Леклер. - В последните две състезания в Ред Бул определено се справят по-успешно от нас с тази задача, в хода на надпреварите те контролират по-добре износването на меките гуми в дълга серия от обиколки.”

Това обаче важи само в състезателни условия, не и в квалификацията.

Леклер: Мислех, че ще изпреваря Макс
Леклер: Мислех, че ще изпреваря Макс

“В квалификациите успяваме да накараме меките гуми да работят много добре, което е отлично постижение, но в дългите серии имаме повече проблеми със сликовете в сравнение с Ред Бул - допълни Леклер. - В Маями се появиха проблеми със средно твърдите гуми дори и в бавните завои, а преди това имахме ясно изразено предимство в бързите и средно бързите завои. В Ред Бул бяха заложили на висока скорост на правите, ние се справяхме по-добре в завоите, поне докато не се появиха проблемите с гумите.”

Биното: На Ред Бул скоро ще им свършат парите
Биното: На Ред Бул скоро ще им свършат парите

За Гран При на Испания в Барселона (20-22 май) Ферари планира първия сериозен пакет подобрения за F-175 и от Скудерията обосноваха това забавяне с много внимателното планиране на промените, за да могат те да дадат максимално добър резултат.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти