Саудитска Арабия направи изключение за футболисти, каквото Австралия отказа на Джокович

Саудитска Арабия направи изключение за футболисти, каквото Австралия отказа на Джокович

Президентът на Испанската футболна асоциация Луис Рубиалес потвърди, че на турнира за Суперкупата на страната има неваксинирани играчи. Саудитска Арабия, където се провежда състезанието, се отказа от изискването си влизащите в страната да бъдат напълно ваксинирани, за да позволи на играчи да се състезават.

"Саудитското правителство ни каза, че ще бъдат направени изключения", каза Рубиалес пред испанската радиостанция “Кадена” СЕР.

"Критикувани сме, че правим това, но също така ще бъдем, ако 8 или 10 играчи пропуснат турнира... В живота няма значение какво правиш, всичко ще бъде критикувано. Щастливи сме, че Саудитска Арабия се съгласи на това”, заяви още Рубиалес.

Пълната ваксинация е задължителна за влизане в кралството според указанията на правителствения уебсайт. Все пак тези изключения бяха разкрити, когато селекционерът на Бразилия Тите обяви в четвъртък, че оставя защитника на Атлетико Мадрид Ренан Лоди извън отбора си за следващите две квалификации за Световно първенство, тъй като играчът не е имал пълен курс на ваксини срещу COVID-19. Лоди влезе в Саудитска Арабия във вторник и игра срещу Атлетик Билбао (1:2) по-късно в четвъртък във втория полуфинал на турнира.

Рубиалес защити испанската ФА за преместването на Суперкупата в Саудитска Арабия, която беше обвинена в нарушения на човешките права от "Amnesty International".

"Ние сме футболна федерация, която постигна споразумение с друга федерация. Намерихме великолепно споразумение за испанския и саудитския футбол. Не влизам в критики. Когато критикуват, те говорят за политика, за неща извън футбола. Има много компании, които работят тук. Ние правим услуга за испанския футбол и също така водим кампания за домакинство на Световното първенство, така че тук е правилното място", добави Рубиалес.

Баските "лъвове" повалиха Атлетико, чака ги финал с Реал Мадрид
Баските "лъвове" повалиха Атлетико, чака ги финал с Реал Мадрид

Още от Футбол свят

Виж всички