ФК Севлиево: Предстои ни още много работа

Едноименният тим на град Севлиево изигра най-добрия си есенен полусезон в Северозападната Трета лига през последните години. Отборът финишира на второ място в класирането, само на три точки от първото. Значителен дял за успешното представяне има треньорът Ферарио Спасов. По традиция севлиевският тим винаги е имал добри футболисти. Класата и опита на Спасов обаче помогнаха много. 

Благодарение на тях бяха преодолени многобройните кадрови проблеми. Не се стигна до срив, заради периодичното отсъствие на различни футболисти. Напротив, Севлиево печелеше мачове и добри резултати с наличния в определен момент потенциал. Силното представяне нямаше да е факт и без традиционната подкрепа на ръководството на Община Севлиево и спонсора Цветан Ботев. В клуба са доволни от успешния полусезон. Еуфория обаче няма, а реален анализ. Според него предстои много, много работа във всякакъв аспект. Севлиевският тим победи лидера Спартак (Плевен) и коравия отбор на Вихър (Славяново). За пореден път обаче не успя да покори традиционно трудни дестинации, каквито примерно са гостуванията на Партизан (Червен бряг) и Янтра (Полски Тръмбеш). 

Съставът на Ферарио Спасов записа 11 победи, но не във всички тези битки беше на очакваното игрово ниво. За целта ще бъде извършена сериозна селекция. В ход вече са преговори с опитни футболисти. Спортно-техничския щаб очаква с привличането им класата на тима да се завиши, както и конкуренцията на отделните постове. В Севлиево са наясно, че реализацията на този процес с интегрирането на новопривлечените и сработването на състава като цяло, изисква период от време. За това в момента се работи здраво по селекцията, за да може новите попълнения да се присъединят към тима още от първия ден на зимната подготовка.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти