Рони О'Съливан с коментар за казуса с аматьорите: Не ми пука, ще играя и срещу рефери

Рони О'Съливан с коментар за казуса с аматьорите: Не ми пука, ще играя и срещу рефери

Голямата снукър звезда Рони О’Съливан също коментира казуса, повдигнат от Шон Мърфи след загубата му от аматьор в Шампионата на Обединеното кралство. Според Магьосника аматьори нямат място в професионалните турнири, а това мнение беше подкрепено от Марк Селби и Марк Уилямс. Джъд Тръмп пък бе на противоположната позиция, че такива ситуации създават потенциал за романтични истории и за сценарии като тези в Купата на Английската футболна асоциация. А Рони си има съвсем различна гледна точка:

Шон Мърфи и нежеланието му аматьори да играят с професионалисти
Шон Мърфи и нежеланието му аматьори да играят с професионалисти

“Надявам се, че все повече ще им се стъжва, честно казано. По-добре да си намерят някаква странична работа, ако не им харесва положението. Аз отдавна му теглих чертата.

И Нийл Робъртсън отпадна от аматьор в Йорк
И Нийл Робъртсън отпадна от аматьор в Йорк

Мога да си сменя попрището веднага и точно това бих посъветвал Мърфи - намери си странична работа, прави нещо друго, играй снукър за забавление, защото ще ти се случват още такива неща. Да си премисли добре ситуацията и да си вземе решение. 

Преди пет-шест години аз взех съзнателното решение да играя за забавление и да се наслаждавам. Намерих си друга работа и снукърът ми стана хоби. Много по-добро е да ти е хоби, защото ако ми беше единственията професия, щях да съм съкрушен като Шон Мърфи. 

Вече няма как да ме чуете да говоря като него, защото ми е хоби, но ако е нещо повече - тогава боли много. 

На мен не ми пука - ще играя срещу аматьори, срещу жени, срещу рефери, срещу когото и да е, не ми пука. Аз самият се чувствам като аматьор в момента, по-лесно ми е с такава нагласа. Просто излизам за мача и се наслаждавам, не спирам да се усмихвам и ми е добре”, каза О’Съливан пред “Евроспорт”.

Още от Снукър

Виж всички