И Нийл Робъртсън отпадна от аматьор в Йорк

И Нийл Робъртсън отпадна от аматьор в Йорк

Действащият шампион Нийл Робъртсън сензационно отпадна още в първи кръг на Шампионата на Обединеното кралство по снукър, след като бе шокиран с 2:6 от аматьора Джон Астли. Той е вторият топ играч, който отпада в Йорк след поражение от състезател без професионален статут след Шон Мърфи, загубил с 5:6 от Съ Дзяхуей.

Шон Мърфи и нежеланието му аматьори да играят с професионалисти
Шон Мърфи и нежеланието му аматьори да играят с професионалисти

Любопитното е, че трикратният носител на трофея Робъртсън за втори път в кариерата си губи от аматьор в турнира, когато е в ситуация на актуален шампион - същото му се случи през 2016-а, когато изненадващо бе елиминиран от Питър Лайнс.

Робъртсън бе далеч от нивото, което показа при похода си към титлата в Откритото първенство на Англия по-рано през месеца, а пък съперникът му постигна най-голямата победа в кариерата си, изигравайки “мача на живота си”.

“Очевидно загубата е много болезнена, защото като действащ шампион не искаш толкова лесно да напуснеш надпреварата. Всички комплименти са за Джон, защото беше безстрашен и атакуваше всичко, докато аз не бях на добро ниво. Липсваше ми и концентрация, за да играя в правилното темпо.

Вероятно той изигра мача на живота си, но трябва да го похвалим, защото го направи пред голяма публика, и то на основната маса”, каза Робъртсън.

Още от Снукър

Виж всички