Босът на Пирин (Благоевград) се ядоса и спря премиите на играчите

Лоша вест от Америка дойде за орлетата в навечерието на визитата срещу Берое, пише "Струма". 

Надигащият се в съблекалнята бунт за пари срещу изпълнителния директор Таско Тасков беше потушен с нареждането на клубния бос Пол Белогур, че с негова заповед към подопечните му служители на „Дъбравска“ 1 са блокирани премиите на играчите, докато не се подобрят трайно резултатите. В депешата оттатък Океана не се споменава нито дума за бъдещето на мениджъра Уорън Фийни, който позакрепи позициите си с точката в Стара Загора. 

Силният човек в оперативното ръководство Т. Тасков беше обещал на състезателите при успех срещу „Царско село“ да получат накуп бонусите за победата над „Ботев“ /Вр/ и за хикса на Овча купел със Славия. 

Домашното поражение от Ботев (Пд) преди националната пауза обаче разгневи собственика и футболистите останаха на сухо. Това като че ли подейства стимулиращо на отбора, който геройски стигна до 1:1 срещу беройци, а можеше да си тръгне и с пълния точков актив за Благоевград, ако не бяха няколкото пропуска и гафът на нидерландския страж Ник Хенгелман. 

След равенството с беройци хората на Фийни очакват с нетърпение ответния отговор на благодетеля Белогур, че точката под Аязмото е достатъчна за вдигане на забраната за изплащане на заработените суми. 

От клуба увериха, че директорът Тасков няма нито един неприсъствен ден на стадион „Христо Ботев“ в двете седмици без официални мачове, с което бяха опровергани твърденията, че се е скрил заради неизпълненото обещание.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти