Германската футболна федерация е доволна, че няма да се гласува за СП на всеки 2 години през декември

Германската футболна федерация е доволна, че няма да се гласува за СП на всеки 2 години през декември

Германската футболна федерация заяви в четвъртък, че е "доволна", че няма да има гласуване тази година за идеята да се провеждат световните първенства всеки 2 години. От федерацията заявиха, че не е имало разногласия на срещата на съвета в сряда, където бе решено, че няма да има конгрес с гласуване на 20 декември, а по-скоро среща на върха, на която ще се обсъжда реформата на футболния календар след 2023 година.

"Продължаваме да подкрепяме взаимното решение на ФИФА и УЕФА за общо решение за бъдещето на футболния календар", заявиха от Германската федерация.

УЕФА и повечето й членове, както и южноамерикансата федерация КОНМЕБОЛ се противопоставиха на идеята за световни първенства на всеки 2 години, считано от Мондиала през 2026 година в САЩ, Канада и Мексико.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин не изключи бойкот, а повече от дузина европейски федерация заплашиха, че ще напуснат ФИФА. Европа заяви на глас позицията си в разговорите с президента на ФИФА Джани Инфантино, който все още се надява, че може да бъде намерено компромисно решение до края на годината.

Още от Футбол свят

Виж всички