Бирхоф: Германия няма да има време за подходящ тренировъчен лагер за Световното

Бирхоф: Германия няма да има време за подходящ тренировъчен лагер за Световното

Германия прогресира при новия селекционер Ханзи Флик и въпреки някои недостатъци, трябва да има амбицията да спечели Световното първенство, заяви директорът на Бундестима Оливер Бирхоф. "Ние имаме качеството да играем за първото място в света. Като германски национален отбор трябва да имаме стремежа да станем световен шампион", каза Бирхоф пред “Кикер".

Германия стана първият отбор, който се класира за Мондиал 2022 в Катар, като това стана факт след убедителна победа с 4:0 срещу Северна Македония. "Отборът показва на терена това, което треньорският щаб иска да вижда. Тези играчи имат абсолютна воля за победа, висок професионализъм и са много фокусирани върху постигането на собствените си високи цели и тези на отбора", добави Бирхоф.

“Като се има предвид, че Световното първенство се играе през есента и има само седмица между последния кръг на Бундеслигата на 13 ноември и откриването на Световното първенство на 21 ноември, Германия няма да има време за подходящ тренировъчен лагер”, каза още Бирхоф.

Още от Футбол свят

Виж всички