Мусиала обясни защо е избрал Германия пред Англия

Мусиала обясни защо е избрал Германия пред Англия

Големият талант на Байерн (Мюнхен) Джамал Мусиала даде интересно интервю за „Би Би Си“, в което говори за решението си да избере да играе за националния отбор на Германия пред това да защитава цветовете на Англия. 18-годишният талант е роден в Германия, но баща му е с британско гражданство. Мусиала се мести в Англия на 8 години и там заиграва за юношеските формации на Челси, преди да се завърне в Германия, за да премине в Байерн (Мюнхен). Мусиала има мачове за националните отбори на Англия до 15 и до 21 години, както и за юношеската селекция на Германия до 16 години. В крайна сметка той избра да играе за мъжкия отбор на Бундестима, за който в понеделник отбеляза и първия си гол. За първия отбор на Байерн талантът вече има 48 мача и 11 попадения. 

"Когато бях малък, плачех вкъщи, ако не успявах да вкарам гол. Майка ми трябваше да отиде в университета в Саутхамптън и затова прекарахме четири месеца там. Известно време карах проби в Саутхамптън. Скаути на Челси гледаха един от тези мачове, които имах със Саутхамптън, и ми предложиха да изкарам пробен период там. Казах си „защо да не отида в Челси?“. Майка ми ме попита дали искам да играя футбол в Англия, защото е голяма стъпка да се преместим от Германия в Англия. Не се поколебах изобщо, защото просто исках да играя футбол. Бях малко нервен, защото не говорих езика толкова добре. Учих английски около шест месеца.

По-късно Байерн излезе с добър план как постепенно да премина през различните възрастови групи, но без да бързам. Доверих се на това, което казаха, и го приех. Сега се чувствам много комфортно. В началото бях нервен, гледайки звездите в състава. Струваше ми се ненормално да виждам всеки ден Роберт Левандовски. След известно време това стана нормално и мога да кажа, че те вече са ми приятели.

Майка ми все още ме кара на тренировки и ме взима оттам. Готино е, но работя върху това да изкарам книжка. Би трябвало да имам такава до няколко седмици.

Защо избрах Германия пред Англия? Понякога не искам да мисля за това, защото решението бе трудно. В крайна сметка реших, че това ще бъде по-добре за мен и ще се чувствам по-комфортно. Всичко върви в правилната посока. Чувствам, че взех вярното решение, въпреки че Англия игра на финала на Евро 2020. Не съжалявам. Все още обичам Англия. Мои приятели, като Джун Белингам, играят за националния отбор. Щастлив съм, ако Англия се справя добре“, заяви Мусиала.

Още от Футбол свят

Виж всички