Хамилтън: Не съм ядосан на Мерцедес, просто страстите взеха връх

Спорът между Люис Хамилтън и колегите му в Мерцедес е резултат от напрежението по време на състезанието и вече е в оставен в миналото, пише световният шампион в социалните мрежи след Гран При на Турция. 

Британецът бе видимо ядосан в разговора по отборното радио, след като спиране в бокса му струва класиране на подиума на „Истанбул Парк“.

„Не очаквайте да бъда учтив и спокоен по отборното радио по време на състезание. Всички на пистата сме много амбициозни хора и ме хванаха в момент, в който страстта беше взела връх. Така е при всички. Когато сме зад волана, ние сме в състезанието със сърце и душа. Говорих с хората в отбора ми и случката вече е забравена. Чакаме следващото състезание“, написа световният шампион в Инстаграм в понеделник.

Пирели: Гумите на Люис нямаше да издържат
Пирели: Гумите на Люис нямаше да издържат

Доставчикът на гуми Пирели пък подкрепи решението на Мерцедес да върне Хамилтън в бокса, тъй като е било опасно за британеца да кара с един комплект гуми през всичките 58 обиколки. Самият Хамилтън обясни, че в този момент не е имал пълна представа за ситуацията и не е било възможно да вземе правилно решение.

„Не е вярно, че съм ядосан на Мерцедес. Целият отбор хвърля много усилия през седмицата за изграждане на най-добрата възможна стратегия, а по време на състезанията се вземат решения за части от секундата. Ситуацията на пистата просто се мени твърде често“, продължи световният шампион.

„Вчера поехме много рискове и се надявахме състезанието да бъде изцяло на сух асфалт. Това не се случи. Исках да рискувам и да финиширам без спиране в бокса, но моята стратегия не сработи. В крайна сметка се върнах за нови гуми и това бе единственият ход, който можеше да осигури безопасността ми“, завърши седемкратният шампион.

С петото си място в Турция вчера и второто на Макс Верстапен пилотът на Ред Бул се върна начело в генералното класиране. В него той води с шест точки при оставащи шест старта до края на сезона. Първият от тях ще бъде още следващата седмица, когато ще се проведе Гран При на САЩ на „Пистата на Америките“ където Хамилтън има пет победи от осем старта.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички