Гледай на живо

Очаквайте от 12:00 часа двубоя от Женското футболно първенство между Светкавица (Градежница) и Риал (Ковачевци)

Фрайбург е на точка от върха, но целта е да не изпадне

Фрайбург е на точка от върха, но целта е да не изпадне

Завършването на новия стадион ще гарантира много добро бъдеще на Фрайбург в дългосрочен план, сигурен е финансовият директор на клуба Оливер Леки.

"Фрайбург се развива постепенно и това се вижда много добре в последните години, тъй като вече не позволяваме най-добрите ни футболисти да напускат. Завършването на новия стадион ще ни даде възможност да инвестираме в спортната част и смятам, че следващите години ще бъдат светли за нашия клуб", заяви той в интервю за “Кикер”.

Фрайбург ще изиграе първия си мач на 35-хилядния "Европа Парк" в събота срещу РБ Лайпциг и ще изостави старото съоръжение "Драйзам" след 67 години. Новият стадион е кръстен на най-големия увеселителен парк в Германия, който е разположен край града.

Фрайбург е единственият непобеден отбор през този сезон в Бундеслигата и е само на точка от върха, но Леки гарантира, че футболистите и ръководителите не летят в облаците. "Нашата цел е да останем в елита. Работим вече години наред точно с тази идея и се справяме добре. Сегашната ни позиция в класирането и преместването на новия стадион няма да променят това", каза Леки.

Още от Футбол свят

Виж всички