Изключителна драма! Безобразни грешки изпепелиха голямата мечта на българите от Team Fiend

Изключителна драма! Безобразни грешки изпепелиха голямата мечта на българите от Team Fiend

Българите от Team Fiend се сбогуваха с мечтата да се класират за Mейджъра в Швеция! Геймърите загубиха с 0:2 (16-19, 25-28) от Copenhagen Flames в директен сблъсък срещу датчаните, които се възползвахa перфектно от кошмарните грешки в играта на "лъвовете". 

Преди този мач българите пропуснаха вече на два пъти да се класират за Мейджъра, като загубиха с 0:2 от Astralis и G2 Esports. 

Мачът започна добре за българите, които имаха прилични отигравания, с които спечелиха седем рунда през първата половина. Втората част започна с важен рунд, спечелен с пистолети, който доведе до лек аванс, но една скандална грешка и загуба на рунд от нашите срещу пистолети обърна за момент мача, но "лъвовете" показаха характер и стигнаха до продължения, които обаче бяха загубени по категоричен начин. 

На Inferno станахме свидетели на невероята драма. Двата отбора играха общо 53 рунда, като българите имаха шансове да спечелят картата и да се доберат до Overpass, но във финалния епизод от битката видяхме това, което провали Team Fiend, а именно сериозни грешки, които геймърите направиха в най-важните моменти. 

По този начин "лъвовете" пропуснаха да се превърнат в първия изцяло български състав, който да се класира за най-важния турнир по Counter-Strike. Трябва да отбележим, че Цветелин "CeRq" Димитров ще е единственият роден играч, който ще пътува за Стокхолм.

Цветелин "CeRq" Димитров донесе голяма радост на феновете на гейминга в България 🇧🇬
Цветелин "CeRq" Димитров донесе голяма радост на феновете на гейминга в България 🇧🇬

Снимкa: HLTV

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти