Браво! Българите от Теаm Fiend си гарантираха мач с легендарна американска организация

Браво! Българите от Теаm Fiend си гарантираха мач с легендарна американска организация

Геймърите от Team Fiend спечелиха с 2:1 (15-19, 16-11, 16-5) срещу ЕXTREMUM в мач от плейофите на Spring Sweet Spring. Българите се класираха за четвъртфиналите на силния турнир по CS:GO, където ще премерят сили с Валентин "poizon" Василев и Complexity Gaming.

"Лъвовете" имат 74% победи срещу 58.3% за тима, който е воден от легендарния специалист Александър "kassad" Трифунович.

ЕXTREMUM заложиха на Inferno за първа карта, която започна магически за българите. Те спечелиха първата половина с 12:3, но през втората част станахме свидетели на обрат, който бе провокиран от малки грешки на геймърите от Team Fiend. Все пак "лъвовете" стигнаха до продължения, в които не успяха да вземат нито един рунд, което прати картата на сметката на ЕXTREMUM.

Българите избраха любимата си карта, която е Mirage. Там нещата завършиха с победа 16:11, но отново видяхме много грешки, които бяха само частично наказани от опитните геймъри. 

Финалната карта бе Ancient, където капитанът на Fiend Камен "bubble" Костадинов се чувства перфектно. Той не сбърка с нито едно решение и логично се стигна до победа със само пет загубени рунда от българите. 

В следващия мач Team Fiend излиза в битка с легендарната американска организация Complexity Gaming, където играе Валентин "poizon" Василев. 

Снимка: hltv

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти