Велика победа зa Теаm Fiend! Българите надиграха легендите от Fnatic 🇧🇬

Велика победа зa Теаm Fiend! Българите надиграха легендите от Fnatic 🇧🇬

Геймърите от Team Fiend постигнаха велика победа с 2:1 (8-16, 16-6, 16-6) над легендите от Fnatic в четвъртфинален сблъсък от Spring Sweet Spring. Българите показаха на целия свят, че могат да побеждават и най-големите имена в CS:GO.

Преди битката Тeam Fiend имаше точно 71.8% победи в последните три месеца, като вчера отборът се справи без никакви проблеми срещу състав №1 в Англия - Теаm Endpoint, както и срещу SKADE в българското дерби.

Team Fiend спечели голямото БГ дерби! 🇧🇬
Team Fiend спечели голямото БГ дерби! 🇧🇬

Трябва да отбележим, че шведските легенди се намират в много лоша форма, като това се видя и срещу "лъвовете". Логично тимът е едва на 29-о място в световната ранглиста. Статистиката показва, че в последните три месеца Fnatic има едва 27.3% победи.

Опитните играчи на Fnatic избраха Inferno, която е любима карта на всички в състава. Разликата си пролича, като шведите бяха напълно подготвени за всяко едно решение, което бе взето от нашите момчета.

Във втората част от двубоя нашите момчета показаха на всички защо са сред най-добрите състави на Mirage. Теаm Fiend загуби едва шест рунда на тази карта, като абсолютно всеки един от играчите се справи феноменално. Шведите не успяха нито да се защитават, нито да атакуват, като играта им беше перфектно прочетена от българите.

Нещата на третата карта, която беше Overpass продължиха да се развиват великолепно за българите, които нокаутираха Fnatic. Изключителната стрелба от всички, както и безгрешната стратегия, изградена от Камен "bubble" Костадинов бяха ключът към този велик успех. 

Утре е полуфиналната битка от турнира срещу геймърите от OG, които днес победиха без проблеми състава на 1WIN. 

Снимка: hltv

Още от eSports

Виж всички