Роберто Мартинес: Тежко е да загубиш по този начин

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес не бе щастлив след загубата с 2:3 от Франция на 1/2-финала в Лигата на нациите. "Червените дяволи" водеха с два гола на полувремето, но допуснаха пълен обрат през втората част. Специалистът призна, че е тежко да загубиш по този начин.

"Изиграхме невероятно първо полувреме. Играехме толкова уверено и всичко се получаваше лесно. През втората част бяхме прекалено емоционални. Може би мислехме прекалено много за финала, за класирането. Не правехме това, което трябва. Позволихме на Франция да отбележи и да се върне в мача. Те имаха повече енергия, за да стигнат до победния гол", заяви Мартинес.

"Въпреки това смятам, че е доста тежко да загубиш по подобен начин след силното първо полувреме, което изиграхме. Много, много е тежко. Все пак трябва да аплодираме играчите за раздаването им през първото полувреме. Сега е добър момент да покажем мъжество и да спечелим мача за третото място срещу Италия. След 13 месеца предстои световно първенство, затова всеки подобен мач е шанс да покажеш до какво ниво си достигнал", каза още испанецът.

Още от Футбол свят

Виж всички