Край на драмата около пътуването на Кавани до Уругвай

Край на драмата около пътуването на Кавани до Уругвай

Уругвайската футболна асоциация се намеси и сложи край на напрежението, възникнално около евентуалното пътуване на Единсон Кавани за световните квалификации на тима през септември. Централата на южноамериканците оттегли повиквателната за нападателя, която беше пратена до Манчестър Юнайтед.

Всички клубове от Премиър лийг с изключение на Бърнли взеха решение да не пускат своите национали от държави, които са в “червената зона” на разпространение на коронавирус, тъй като след завръщането си в Англия те ще трябва да стоят в карантина 10 дни. Уругвай е сред тези страни.

“Във връзка със създалата се ситуация с играчите от Англия Уругвайската футболна асоциация взе решение да оттегли повикателната на Кавани”, се казва в становището на “урусите”. Самият Кавани реагира остро на наложеното му ограничение, а от ФИФА призоваха английските клубове да размислят. В крайна сметка от Премиър лийг не отстъпиха от решението си.

Ако Кавани все пак беше отлетял за Уругвай, после той нямаше да може да играе в два мача от първенството, един от “Карабао Къп” и един от Шампионската лига. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти