Suzuki с важен ъпдейт преди Гран При на Щирия в MotoGP

Suzuki с важен ъпдейт преди Гран При на Щирия в MotoGP

Жоан Мир и Алекс Ринс ще получат важен ъпдейт по своите мотоциклети на Suzuki за предстоящата тази седмица Гран При на Щирия, с която ще бъде подновен сезон 2021 в MotoGP след петседмична лятна пауза. 

Yamaha с двойна победа, Куартараро надви Винялес в Нидерландия
Yamaha с двойна победа, Куартараро надви Винялес в Нидерландия

На „Ред Бул Ринг“ двамата състезатели на японския производител за първи път ще разполагат със стартово приспособление на своята задна гума, което ще им помага както на старта, така и при излизането от бавните завои на австрийското трасе. Самото приспособление представлява механизъм, който заключва задното окачване в ниска позиция. По този начин при подаването на газ няма загуба на енергия в сгъването на амортисьорите и така ускорението става по-ефективно.

Алекс Ринс

Подобно приспособление бе използвано първо от Ducati в края на сезон 2018, след което всички останали производители постепенно копираха идеята докато единствено Suzuki остана без. Сега обаче и от лагера на световните шампиони въвеждат подобно система, което означава, че на стартовата решетка вече няма да има състезатели без такава.

„Като цяло ние имаме добре балансиран мотор. Това е нещо към което се целяхме в целия развоен период на GSX-RR. Знаем, че ако подобрите една област, може да загубите в друга, затова винаги сме се опитвали да направим много адаптивна машина, която да се представя добре в повечето писти.

Жоан Мир

„Въпреки че сме доволни от нашия мотор за 2021 г., винаги трябва да се правят подобрения и вярваме, че въвеждането на устройството за приклякане на мотора ще помогне на нашите пилоти да напредват. Да бъдеш в толкова взискателен спорт означава, че сме постоянно призовавани да разработваме нови решения, които отговарят на нашата машина. Важното е да запазите инерцията; Вярвам, че „постоянното развитие в правилната посока“ е печеливша философия в такова състезателно първенство.

Жоан Мир

„Тази дълга почивка през юли ни позволява да направим задълбочен анализ на това къде се намираме и да приложим нови решения, които да се надяваме, че ще бъдат ефективни през втората половина на сезона“, заяви техническият мениджър на Suzuki Кен Каваучи.

След спечелването на титлите при отборите и пилотите през 2020 година, Suzuki все още няма нито една победа през настоящата кампания. Най-доброто класиране, което Мир и Ринс успяха да запишат до момент е трето място, което бе постигнато от световния шампион Мир на три пъти в Португалия, Италия и Нидерландия.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички