Всички виновни ще бъдат намерени и наказани, заканиха се от ФА на Англия

Всички виновни ще бъдат намерени и наказани, заканиха се от ФА на Англия

Футболната асоциация на Англия ще разследва нарушаването на реда по време на финалната среща от Евро 2020 на стадион "Уембли", съобщиха от организацията.

По-рано дисциплинарната комисия на УЕФА заведе дело срещу ФА за поведението на феновете на финалния мач на 11 юли, в който Англия загуби от Италия. Обвиненията срещу ФА бяха повдигнати по четири точки: хвърляне на различни предмети на терена, поява на терена на феновете, неправомерно поведение на зрителите по време на изпълнение на национални химни и използване на пиротехника на стадиона. 

"Футболната асоциация е твърдо решена да разследва какво се е случило извън и на стадион" Уембли" по време на финала на европейското първенство. През изминалите дни Футболната асоциация се обърна към Министерството на културата, медиите и спорта, за да разследва. Всички виновни за нарушаване на реда ще бъдат намерени и наказани, а организацията ще се поучи от случилото се, за да не се повторя", се казва в изявление на Футболната асоциация на Англия.

ФА също така ще ангажира независими експерти за провеждане на допълнителни разследвания за инцидентите с участието на фенове.  

Още от Футбол свят

Виж всички