Във Ферари са в недоумение за дефицита в DRS зоните на Гран При на Щирия

Във Ферари са в недоумение за дефицита в DRS зоните на Гран При на Щирия

Пилотът на Ферари Шарл Леклер заяви, че в италианския тим са останали в недоумение от големия си дефицит в DRS зоните на „Ред Бул Ринг“ по време на вчерашната квалификация за Гран При на Щирия.

Монегаскът ще се нареди на седмата позиция на стартовата решетка по-късно днес, като разликата между него и шестия – Пиер Гасли бе цели 0.236 секунди. По-стряскаща обаче бе тази до Ландо Норис, който даде четвъртото време и бе с 0.318 по-бърз от Леклер.

Това изоставане на Ферари спрямо Макларън не е добра новина на феновете на Скудерия, тъй като двата тима са въвлечени в сериозен спор за третото място в конструкторския шампионат от началото на сезон 2021. 

„Всъщност бях много доволен от моята обиколка. Дадох всичко от себе си, направих една безгрешна обиколка. Събрах всичките си добри завои в една обиколка. От друга страна като погледна разликата между мен и Ландо, не бих казал, че тя е стряскаща, но е сравнително голяма. Трябва да работим здраво за състезанието.

Според Леклер трагичното представяне на Ферари се дължи на проблем в болида
Според Леклер трагичното представяне на Ферари се дължи на проблем в болида

„Мисля, че темпото ни в състезателни условия в петък бе много силно в сравнени с това в квалификационни условия. Понякога през годината обаче ние не можахме да пресъздадем петъчното ни темпо и в неделя. Затова трябва да сме сигурни, че ще се подготвим добре за надпреварата и ще направим добро състезание“, заяви Леклер след края на вчерашната квалификация.

„През тази седмица имах по-малко проблеми с предницата, което бе моето слабо място на „Пол Рикар“, но ние направихме промени, които ми помогнаха. Ако трябва да сме честни ние губим много в първия сектор, който е основно DRS зони. По някаква причина, която ние все още не разбираме, но другите са много по-силни с отворен DRS. Затова изоставането ни не е на всички прави, а само тези три, а и в цялостното сцепление също малко губим. Все пак не сме толкова зле в завоите, ако се сравняваме с другите“, завърши Леклер.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти