Във Ферари се опасяват, че проблемите от Франция няма да са еднократни

Във Ферари се опасяват, че проблемите от Франция няма да са еднократни

Спортният директор на Ферари Лоран Маки и пилотът на тима Карлос Сайнц изразиха своето опасение, че проблемите, които италианският тим имаше в Гран При на Франция миналата неделя няма да са еднократно явление.

На „Пол Рикар“ Сайнц и неговият съотборник Шарл Леклер завършиха извън зоната на точките съответно на 11-то и 16-то място, след като и двамата страдаха от твърде високо износване на гумите. За монегаска проблемите бяха толкова големи, че той не само бе първия пилот, който посети бокса в 14-та обиколка, но бе и само един от двамата, направили два стопа. Другият такъв пилот бе Макс Верстапен, но втората визита на пилота на Ред Бул при неговите механици бе изцяло стратегическа, за разлика от тази на Леклер.

Ферари: Все едно имаме 10 полицаи в гаража
Ферари: Все едно имаме 10 полицаи в гаража

„Очакваме да страдаме на този тип писти. Със сигурност можем да кажем, че тези писти представляват огромно предизвикателство за нас, но в същото време са още един начин да проверим до каква степен разбираме нашата кола. Говорейки за слабости, ние трябва да намерим постоянството в състезателното темпо, което имат другите отбори в челото на средата на колоната, защото това също е голям проблем за нас“, коментира Маки.

Шарл Леклер, Фернандо Алонсо, Даниел Рикардо, Лондо Норис, Естебан Окон

„В тренировките нямахме такива проблеми. Най-вероятно бяхме в тесния прозорец на представяне, който ние имаме и изглеждахме много силни в състезателно темпо. Също така и стойностите ни на предно износване не бяха толкова лоши, бяха разумни. Затова в събота си легнахме много сигурни.

Според Леклер трагичното представяне на Ферари се дължи на проблем в болида
Според Леклер трагичното представяне на Ферари се дължи на проблем в болида

„В неделя условията на пистата бяха много сложни. Това обаче не е извинение, тъй като те бяха еднакви за всички, пистата бе със секунда и половина по-бавна в сравнение с петък. Другите нямаха толкова грейнинг, колкото имахме ние. Това означава, че ние имаме по-тесен прозорец на представяне и трябва да работим по разбирането ни на гумите, за да знаем как да направим този прозорец по-голям и по-добър“, добави Сайнц.

След катастрофалното представяне на Ферари във Франция, тимът отстъпи третото място в шампионата при конструкторите на Макларън, като разликата между двата отбора е 16 точки. На „Пол Рикар“ британският тим взе общо 18 пункта благодарение на петото място на Ландо Норис и шестото на Даниел Рикардо.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти