Себастиан Фетел разкритикува УЕФА

Себастиан Фетел разкритикува УЕФА

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел разкритикува решението на УЕФА да забрани да освети стадиона „Алианц Арена“ в цветовете на дъгата по време на снощния двубой между Германия и Унгария от група „F“ на Евро 2020.

УЕФА забрани "Алианц Арена" да свети в цветовете на дъгата
УЕФА забрани "Алианц Арена" да свети в цветовете на дъгата

От градския съвет на Мюнхен излязоха с предложение пред европейската централа да оцветят по този начин стадиона, в знак на подкрепа на ЛГБТ+ общността, но молбата бе отхвърлена от УЕФА под предтеска, че това е политически ход. Това предложение от страна на управата на баварската столица дойде само дни, след като унгарското правителство прие закон, забраняващ разпространението на материали, промотиращи на хомосексуалността или смяната на пола в училищата в страната.

Себастиан Фетел

„Не знам точните детайли, но оправдаването на едно такова решение политически мотиви е грешният път. Определено не вреди на никого и смятам, че това щеше да е страхотно съобщение, което те щяха да изпратят, но не им беше позволено. Смятам, че някои институции трябва да преосмислят своя подход към забраната на подобни съобщения. Както казах, не разбирам тяхното решение“, заяви германецът преди началото на уикенда за Гран При на Щирия.

Себастиан Фетел

Самият Фетел не веднъж и два пъти е изказвал своята подкрепа към ЛГБТ+ общността, като в Гран При на Франция миналата седмица той и неговият съотборник Ланс Строл се състезаваха с цветовете на дъгата по ореолите на своите болиди на Астън Мартин. Освен това в надпреварите в Турция и Бахрейн през миналата година Фетел използва специална каска, отново с цветовете на дъгата и съобщението „заедно като един“.

107 Германия - Унгария

Още от Моторни спортове

Виж всички