Страхотни сблъсъци на 1/8-финалите на Евро 2020 - ето двойките

След изиграването на днешните мачове от третия кръг в групи “Е” и “F” на Евро 2020, вече са ясни всички осминафиналисти в турнира и двойките, които се оформиха в следващата фаза. Срещата, която най-силно приковава вниманието е между старите врагве Англия и Германия. Страхотен изглежда и сблъсъкът между Белгия и Португалия, а сериозен интерес предизвиква и двубоят Испания - Хърватия.

Днес в ранните сблъсъци Швеция спечели с 3:2 над Полша и си гарантира първото място в група “Е”, а Испания разби Словакия с 5:0, но това стигна само за втората позиция за “Ла Фурия”.

В късните мачове в група “F” се получиха две вълнуващи равенства. Франция и Португалия направиха 2:2, а същият същият резултат се получи и в другата среща между Германия и Унгария. Така Франция завърши на първото място в групата, Германия остана на втората позиция, а Португалия на третата, като и трите тима продължават напред. Единствено Унгария отпада на последното място.

Станаха ясни и всички отбори, които отпадат от еврофиналите. Това са шестте тима, завършили на последните места в своите групи - Турция, Русия, Северна Македония, Шотландия, Полша и Унгария. Към тях прибавяме и двата най-слаби трети тима в своите групи - Словакия и Финландия.

Ето всички 1/8-финални двойки:

Уелс - Дания

Италия - Австрия

Нидерландия - Чехия

Белгия - Португалия

Хърватия - Испания

Франция - Швейцария

Англия - Германия

Швеция - Украйна

Още от Футбол свят

Виж всички