Селекционерът на Словакия: Испания е най-големият фаворит в турнира

Селекционерът на Словакия: Испания е най-големият фаворит в турнира

Селекционерът на Словакия Щефан Таркович определи следващия си съперник Испания като най-големия фаворит за трофея в Евро 2020. Също така той е убеден, че неговият отбор разполага с нужните качества, за да преодолее своята група.

“Ако Швеция и Полша бяха фаворити в нашите мачове, Испания е най-големият фаворит в групата и в целия турнир. Трябва да се подготвим добре за мача и да продължим да играем добре. Мога да кажа от свое име и от това на отбора, че ще направим всичко възможно да победим. Вече успяхме да се защитим от играчи от световна класа като Роберт Левандовски, Пьотър Жиелински, Емил Форшберг, Александър Исак и Маркус Берг. Това говори за нашата прецизност и организация. Вярно е, че този тим трябва да се научи да не губи и тогава ще печелим. Мачът с Полша потвърди това (победа с 2:1 - б.р.). Точката срещу Швеция беше близо (загуба с 0:1 - б.р.). Не всичко е идеално. От скоро работим с отбора. Трябва да се подобрим в така. Европейското първенство изисква максимално качество.

На Швеция са им вкарали само един гол в последните им седем срещи. Те се бяха подготвили да противодействат на Марек Хамшик, Ондрей Дуда и Роберт Мак. Възползваха се от своята класа, но важното е, че след успеха ни срещу Полша, все още можем да решим нашата съдба. Винаги съм вярвал в отбора, въпреки че мнозина се съмняваха в неговото качество. Вярвам в тима дори срещу Испания. Не само нашата група не е решена, в останалите също има изненадващи резултати. Продължавам да твърдя, че Словакия има нужните качества, за да изиграе важна роля в тази група, въпреки че измежду четирите отбора ние още от самото начало бяхме в ролята на аутсайдери”, коментира Таркович на своя пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички