Героят на Германия пробил във футбола пиян

Героят на Германия пробил във футбола пиян

Любопитна история има зад себе си новият идол на Германия Робин Госенс, който при победата с 4:2 над Португалия изигра едва деветия си мач за Бундестима.

Открили го за големия футбол, докато играел пиян за аматьорския немски Реде. В един мач, спечелен с 3:1, той вкарал, после го направил пак от дузпа и накрая подал за третия гол.

“Предната вечер бяхме на дискотека. В онези години си мислех, че няма проблем да обърна няколко чашки и да съм на терена. Веселихме се до ранни зори, а след това имахме мач”, разказва в биографичната си книга “Мечтите си заслужават. Моят по-различен път да стана професионален футболист”.

Германската машина трябва да мине на по-висока предавка срещу Португалия
Германската машина трябва да мине на по-висока предавка срещу Португалия

И когато след победата 17-годишният тогава Робин мислел само как да се прибере у дома и да се наспи, за да се пребори с махмурлука, при него дошъл елегантен господин.

“Каза ми, че ме кани на проби във Витес. Говорех с него, но избягвах контакт с очите, защото щеше да разбере, че съм пил. Леко извърнах глава, за да не усеща изпаренията, които излизаха от устата ми”, спомня си още Госенс, който на 6 юли ще навърши 27.

Робин Госенс: Бяхме едно цяло
Робин Госенс: Бяхме едно цяло

По време на пробите е одобрен, преминава в школата на Витес, но така и не записва мачове за първия отбор. Играе за нидерландските Дордехт и Хераклес, преди да подпише с Аталанта през 2017-а, където е и до днес.

Той е роден в град, само на 5 километра от границата с Нидерландия в смесено семейство. Майка му е германка, а татко му нидерландец. Има два паспорта, но избира националния да играе за Германия. Останал шашнат, когато миналото лято получил следното съобщение: “Здравей, Робин. Аз съм Йоги Льов. Съгласен ли сте да говорим в следващите няколко дни? Кога е най-удобно за вас?”.

Като младеж Госенс искал да бъде полицай като дядо си. Кандидатствал, но не го одобрили, защото единият му крак бил малко по-къс. Сега той си има у дома личен масажист. Неговата любима Рабеа, с която има връзка вече 8 години, е дипломиран физиотерапевт и работи в реномирана клиника в Бергамо.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти