Кевин Магнусен с изненадващ дебют в Индикар този уикенд

Кевин Магнусен с изненадващ дебют в Индикар този уикенд

Бившият пилот във Формула 1 Кевин Магнусен ще направи своя дебют в американските серии Индикар този уикенд в надпреварата на „Роад Америка“.

Датчанинът ще седне в болида с №7 на McLaren, след като титулярния пилот на британския тим Феликс Розенквист не получи разрешение да се върне зад волана. Шведът претърпя сериозен инцидент в първата надпревара от уикенда за Гран При на Детройт миналата седмица, когато педалът на газта на неговия автомобил залепна и той се заби с пълна газ в бетонната стена.

В следствие на катастрофата си Розекнвист пропусна втория старт по улиците на Моторния град. Тогава неговото място бе заето от миналогодишния пилот на McLaren в Индикар Оливър Аскю, който тази седмица ще се състезава за тима на ECR на мястото на Ринус Викей.

Кевин Магнусен

За Магнусен надпреварата в Уисконсин ще отбележи своеобразно завръщане в британския тим, с който той направи своя дебют във Формула 1 през 2014 година. Преди да направи своята единствена кампания с McLaren във Формула 1 датчанинът бе е и част от академията на британския тим, като в този период той триумфира във вече несъществуващите Световни серии на Рено.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички