В Астън Мартин са следвали предписанията на Пирели в Азербайджан

В Астън Мартин са следвали предписанията на Пирели в Азербайджан

От отбора на Астън Мартин във Формула 1 излязоха с позиция относно заключението на Пирели след двете гръмнали гуми в Гран При на Азербайджан преди две седмици.

Ланс Строл отпадна от надпреварата а Баку след като неговата задна-лява гума гръмна в края на 29-та обиколка, а Макс Верстапен имаше сходна катастрофа 16 тура по-късно. От италианската компания излязоха с позиция през вчерашния ден, като според тях отборите не са спазвали техните предписания за минимално стартово налягане в гумите.

От Пирели разкриха причините за гръмналите гуми в Азербайджан
От Пирели разкриха причините за гръмналите гуми в Азербайджан

В Ред Бул моментално излязоха с позиция, че в нито един момент не са нарушавали препоръките на Пирели, а днес с подобна позиция излязоха и от Астън Мартин.

„След проблема в гумата на автомобила на Ланс Строл в 29-та обиколка на Гран При на Азербайджан ни работихме заедно с ФИА и Пирели по време на тяхното разследване. Можем да потвърдим, че проблемите в гумата не бяха причинени от повреда в колата. Отборът винаги е използвал гумите в рамките на параметрите, зададени от Пирели и ще продължава да прави така“, се казва в изявлението на британския тим.

В резултат на разкритията от разследването на Пирели, от Гран При на Франция тази седмица, проверката на налягането на гумите ще се случва както преди нейното използване, така и след нейното. Проверката след края на всеки стинт ще се случва след като гумата изстине, като отборите няма да могат да пипат винтила преди нея.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички