Саутгейт открои двама играчи и разкри как англичаните са се справили с Хърватия

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт похвали целия си отбор за представянето му срещу Хърватия, но специално отличи Калвин Филипс и Рахийм Стърлинг. Комбинацията между двамата донесе единствения гол и победата на "трите лъва" в отриващия двубой в група D на Евро 2020. Според Сутгейт ключът към този успех е бил фактът, че англичаните са поставили под напрежение халфовата линия на съперника и това е попречило на възможността му да атакува по-опасно. 

"Прекрасно е, че успяхме да донесем на нашите фенове и страната ни един приятен следобед. Играчите се справиха наистина добре. Още от самото начало, въпреки че беше невероятно горещо, играха добре и бързо се адаптираха. Имаше моменти, в които темпото спадаше заради жегата, но в по-голямата част от времето контролирахме двубоя, не давахме възможности на Хърватия и изглеждахме опасни.

Калвин Филпис често е подценяван, но направи фантастичен старт на кариерата си в националния отбор. Мисля, че имаше огромно влияние, както и всички останали. Много съм доволен от Рахийм. Той създаваше опасности през целия мач.

Имаме нужда от всички тези атакуващи играчи в хода на турнира. Можем да правим промени и трябва да ги правим. Ключът бе да поставим по напрежение играчите от халфовата линия на Хърватия. Успяхме да го направим. Това даде възможност на защитниците да се справят добре с по-дългите топки", заяви Саутгейт. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти