Риналдни спечели първото състезание на "Мизано"

Риналдни спечели първото състезание на "Мизано"

Михаел Рубен Риналди записа своята първа победа след преминаването си в заводския екип на Ducati в Световния супербайк шампионат (WSBK), след като триумфора в първата надпревара от третия кръг за сезона на „Мизано“.

Италианецът стартира надпреварата от четвъртата позиция и още във втория завой бе на път да поеме водачеството от тръгналия пръв Джонатан Рей (Kawasaki). Шесткртаният шампион обаче успя да се защити, което пък позволи на Топрак Разгатьологлу (Yamaha) да излезе начело. В осмата крива Риналдни направи втори опит да излезе начело, като този път той бе успешен и пилотът на Ducati успя да мине пред турския си съперник.

До края на първия от общо 21 тура той се откъсна пред Рей, Разгатьологлу и Скот Рединг (Ducati), които оспорваха втората позиция. В трибоя победата грабна Рей, който много бързо настигна водача, но така и не успя да атакува първото място. Северноирландецът и Риналдни се движеха гума до гума до началото на десетия тур, когато пилотът на Kawasaki допусна нетипична грешка на първия завой и загуби близо четири секунди.

Освен време, световният шампион позволи и на Разгатьологлу да мине пред него и така трябваше да се задоволи с третото място на почетната стълбичка зад Риналдни и турския пилот. Четвърти финалната линия пресече Рединг, а топ 5 затвори вторият пилот на Kawasaki Алекс Лоус.

В генералното класиране Рей остава начело с актив от 126 точки и аванс от 31 пред Разгатьологлу. Трети на десет пункта зад турския пилот е Рединг, докато четвърти с изоставане от 53 спрямо водача е Лоус. Петицата на 76 точки зад Рей е днешният победител Риналди.

Утре на „Мизано“ предстоят още две състезания, като първото от тях ще е с продължителност от десет обиколки и ще определи стартовата решетка за второто същинско състезание, което отново ще бъде 21 тура. Спринтовата дистанция стартира в 12:00 часа българско време, в втората дълга надпревара е от 15:00 часа.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички