Гюнеш: Излизаме за победа срещу Италия

Гюнеш: Излизаме за победа срещу Италия

Селекционерът на Турция Шенол Гюнеш сподели очакванията си за първия мач на тима му на Евро 2020 срещу Италия. Наставникът е наясно колко сериозен съперник ще срещне. Въпреки това той е категоричен, че отборът му излиза за победа.

“За нас е голяма чест, че ще играем в откриващия мач на първенството. Благодарни сме, че стигнахме дотук и искам да благодаря на всички, които ни помогнаха за това. Италия разполага със страхотен състав и ние имаме голямо уважение към тях. За пръв път Турция ще играе в откриващ мач, а за трима от футболистите ми това ще бъде първи двубой на европейско първенство. Манчини познава Турция добре, защото работеше в Галатасарай, но ние излизаме за победа”, заяви Гюнеш.

“Във всеки турнир първият и последният мач са най-важни. Ако загубим тази среща, това веднага ще наруши баланса в групата ни и ще трябва да наваксваме в останалите мачове в Баку. През 2002 година Турция отиде на световно първенство с играчи без никакъв опит и се справи чудесно. Може същото да се случи и тук. Настроението поне е същото. Всички ние - играчи и треньори - имаме една цел. Всички се движим в една посока. Надявам се да се получи хубав мач, приятен мач... и да победим”, каза още наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички