Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Фетел ще получи подобренията на Астън Мартин в Испания

Фетел ще получи подобренията на Астън Мартин в Испания

След като Ланс Строл бе единственият пилот на Астън Мартин, който разполагаше с подобрения пакет на AMR21 в уикенда за Гран При на Португалия миналата седмица, на „Каталуния“ тази седмица и Себастиан Фетел ще се възползва от тях.

Въпреки че разполагаше с подобренията на „Портимао“, Строл отпадна още в първата фаза на квалификацията, докато Фетел достигна до нейната финална част и потегли от десетата позиция. В надпреварата германецът загуби три позиции и пресече финала на 13-о място, докато Строл бе точно зад него, след като загуби позиция спрямо четирикратния световен шампион два завоя преди края. Преди старта на уикенда за Гран При на Испания, Фетел заяви, че очаква да се представи по-добре заради идващите подобрения.

Ланс Строл и Себастиан Фетел се състезават с различни болиди на Астън Мартин
Ланс Строл и Себастиан Фетел се състезават с различни болиди на Астън Мартин

„Имам няколко нови части за този уикенд. Надявам се да сме по-конкурентноспособни. Чиста събота ще е ключът към доброто представяне в неделя. Все пак се надявам и в състезателни условия нашето темпо да има подобрение и да притиснем съперниците си. Беше очевидно, че нямахме темпото на Алфа Таури и Алпин в Португалия“, коментира германецът.

Причината Строл да получи единственият комплект с подобренията по време на уикенда в Португалия бе, че след първите два старта за сезона в Бахрейн и на „Имола“, канадецът заемаше по-предна позиция в класирането при пилотите.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички