Ланс Строл и Себастиан Фетел се състезават с различни болиди на Астън Мартин

Ланс Строл и Себастиан Фетел се състезават с различни болиди на Астън Мартин

Проблемите на Себастиан Фетел в отбора на Астън Мартин продължават още от предсезонната подготовка и след първите два старта за сезона не стават по-малко и в третия уикенд от сезон 2021 във Формула 1. 

Днес стана ясно, че читирикратният световен шампион не само пропусна почти цялата подготовка за тази година на отбора заради технически проблеми, а и се състезава с различен болид от този, с който е неговият съотборник Ланс Строл. 

Фетел напълно разбира, че отборът на Астън Мартин тепърва се развива като организация и няма възможност да подготви и втори болид от новата спецификация за него. Себастиан дори изрази надежда младият Ланс Строл – синът на собственика на отбора милиардера Лорънс Строл, да успее да се представи по-добре в неделната Гран При на Португалия. 

„Вижте, не е чак толкова важно на коя позиция ще съм аз този уикенд. Наистина Ланс се състезава с новата версия на болида и се надявам това да му помогне да се класира на добра позиция и тази неделя. Така ще помогне за развитието на нашата кола, която има много проблеми от началото на сезона. С промените се надяваме да си върнем загубеното през зимата заради промените в правилата“, призна Фетел. 

„Напълно разбирам, че Астън Мартин в момента не разполага с възможността да направи втори нов болид за мен. Това не означава, че съм се предал, а точно обратното. Ще дам всичко от себе си да помогна на отбора и дано успея да го направя още тази неделя“, завърши германецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички