Астън Мартин признаха – нямаме скорост за място в точките

Астън Мартин признаха – нямаме скорост за място в точките

От отбора на Астън Мартин са готови да развеят бялото знаме още след третия старт от сезон 2021 във Формула 1. Миналата година отборът, който тогава все още носеше името Рейсинг Пойнт, беше сила, с която всички на пистата трябваше да се съобразяват, и дори стигнаха до първата си победа. 

Този сезон обаче всичко се обърна след промяната на правилата и драстичното намаляване площта на подовете в зоната пред задните гуми. Така болидът на Астън Мартин, чиято философия е много близка до тази на Мерцедес, загуби голямото си предимство от аеродинамичното притискане на задната ос. 

„За съжаление вече става ясно, че нямаме нужната скорост да се борим за местата, даващи точки. В квалификацията успях да вляза в топ десет с по няколко обиколки, но в състезанието след десетата обиколка вече нямах никакъв шанс да преследвам пилотите от топ десет пред мен“, призна Фетел. 

„До финала опитах всичко, но явно 13-ото място бе максимумът за нас. Надявам се нашите инженери да намерят загубеното аеродинамично притискане на задницата от миналата година и да успеем да се намесим в борбата за точки“, завърши германецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички