Гледай на живо

Евро 2020: Шотландия - Чехия 0:0

Йордан Янков: Видяхме, че дяволът не е толкова черен

Йордан Янков: Видяхме, че дяволът не е толкова черен

Академик Пловдив отстъпи с 84:89 на Рилски спортист в първия мач от полуфиналната серия в НБЛ. Ето как коментира срещата треньорът на гостите от Пловдив Йордан Янков:

„Разбира се, трябва да поздравя момчетата за играта в последните 30 минути. Първите 10 минути, ако трябва да сме честни ги проспахме. И аз имах идея, че може да стане така. Ако мога да се изразя нескромно, смятам че ние заслужавахме да победим повече. Играхме по-добре от Рилски, особено в крайните 30 минути. Просто, наистина малко не ни достигна. Този мач се явява един знак за нас, че все пак дяволът не е толкова черен и можем да се опънем на Рилски спортист, дори ние, които завършихме пети, които имаме четири загуби до този момент от тях.

Имахме тактически план, който не искам да споделям, защото все пак имаме още два мача срещу тях, може пак да го ползваме. Но, като цяло фокусът в защита трябва да е по-голям. Трябваше да играем по-търпеливо. Вярвам, че можехме да победим отбора на Самоков и то без нещо особено. Пак, не искам да звуча нескромно, но вярвам в това нещо.“, заяви Янков.

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички