Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Любомир Киров: Очаквам тежка серия, няма да е лесно

Любомир Киров: Очаквам тежка серия, няма да е лесно

Рилски спортист победи с 89:84 (18:10, 24:28, 24:20, 23:26) Академик Пловдив в мач №1 от полуфиналната серия в НБЛ. Ето как треньорът на домакините от Самоков Любомир Киров коментира успеха:

„Започнахме добре мача и в защита, в нападение. Спечелихме първата част с 18:10, което мислех, че ще ни даде самочувствие, но след това се получи някакъв много сериозен спад през втората част. Като позитиви мога да отлича това, че показахме характер. Това беше най-важното, но това далеч не е най-добрият ни мач и не е нашият облик, определено. Нашият отбор, за да бъде в ритъм, трябва да играе мачове, а ние не сме играли мачове девет дни. Бях сигурен, че това ще се отрази. Разбира се, позволихме много лесни кошове на отбора на Пловдив. Особено на бърза атака, те имат вкарани 27 точки, което е недопустимо. 

Смятам, че това са плейофите, това е полуфинал, няма как ние да се успокояваме. Да, хубаво е, че победихме, но очаквам тежка серия, няма да е лесно. Разбира се, очаквам нашият отбор да си подобри играта, особено в защита. 

Въобще не съм доволен от защитата, която направихме срещу Обрад Томич. Това беше причината за повечето минути на Трей Портър. Мачът не беше добър за Нико Карвачо, но аз съм сигурен, че това ще му бъде единственият такъв в плейофите. Той е изключителен играч. Не бяхме добре в защита, това е сериозен проблем, който трябва да се промени.“, заяви Киров.

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички